Ajankohtaista

Julkaistu 23.09.2021

Kysymyksiä kulttuurista -sarja 1.10. Kuopiossa: "Millaisia elvytystoimia kaupunki kohdistaa vapaalle ammattitaidekentälle?"

Livelähetyksen vieraaksi saapuu Savonlinnan kaupungin hallituksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen, ja häntä haastattelee teatteriopettaja Kaisa Ritola.

Kysymyksiä kulttuurista -sarja tuo itäisen Suomen kaupunkien ja maakuntien taiteilijat ja päättäjät  kulttuurin äärelle. Kysymykset on kerätty elokuussa asukkailta ja toki taiteilijallakin on vapaus esittää omiaan halutessaan.

Sarjan viides ja viimeinen live tehdään perjantaina 1.10. klo 10.30-10.45 Kuopiosta ja lähetystä pääsevät seuraamaan kaikki kiinnostuneet Facebook-kanavamme kautta, ja kaikki livelähetykset tallentuvat FB-sivuille jälkeenpäin nähtäviksi.

Muun muassa seuraavia kysymyksiä on noussut Kuopion ja Pohjois-Savon alueelta:

-Pyritäänkö Kuopio säilyttämään ja kehittämään tanssikaupunkina ?
- Esittävän taiteen ammattilaisten työtilanne on koronan aikana huonontunut entisestään. Millaisia elvytystoimia kaupunki kohdistaa vapaalle ammattitaidekentälle?
- Millaisessa roolissa kulttuuri on tulevassa strategiassa? 
- Onko kaupunki sitoutunut säilyttämään ja pelastamaan Minna Canthin kotitalon Kanttilan ja tukemaan Minna Canthin talo ry:n tekemää mittavaa korjaus- ja sisällöntuotantosuunnitelmaa niin, että rakennus kunnostetaan ja Kanttila saadaan kulttuurin käyttöön ja kulttuurimatkailukohteeksi ja kansainväliseksi residenssiksi?
- Miten ylimaakunnallisuus jatkuu Saimaa-ilmiön jälkeen?

Ainakin osaan saamme kuulla pian vastauksen, tervetuloa seuraamaan lähetystä täältä!

PS. Kysymyksiä otamme edelleen vastaan info@saimaailmio2026.fi