Ajankohtaista

Julkaistu 21.09.2021

Kysymyksiä kulttuurista -sarja 28.9. Savonlinnassa: "Ottaako kulttuurikaupunki kulttuurin tosissaan?"

Livelähetyksen vieraaksi saapuu Savonlinnan kaupungin hallituksen puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen, ja häntä haastattelee muusikko Maija Teikari.

Kysymyksiä kulttuurista -sarja tuo itäisen Suomen kaupunkien ja maakuntien taiteilijat ja päättäjät  kulttuurin äärelle. Kysymykset on kerätty elokuussa asukkailta ja toki taiteilijallakin on vapaus esittää omiaan halutessaan.

Sarjan neljäs live tehdään tiistaina 28.9. klo 10.30-10.45 Savonlinnasta ja lähetystä pääsevät seuraamaan kaikki kiinnostuneet Facebook-kanavamme kautta, ja kaikki livelähetykset tallentuvat FB-sivuille jälkeenpäin nähtäviksi.

Muun muassa seuraavia kysymyksiä on noussut Savonlinnan alueelta:

- Miten Savonlinna aikoo hyödyntää hakua Euroopan kulttuuripääkaupungiksi tulevaisuudessa? Jatkuuko yhteistyö muiden Itä-Suomalaisten kaupunkien kanssa?
- Miten pidetään Savonlinnan alue ja alueen matkailu ja kulttuuritapahtumat vetovoimaisina myös talvikuukausina?
- Miten aiotaan edistää tai tukea yksittäisten vapaan kentän taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia Savonlinnassa?

- Voisiko kaupunki tukea tila-asioissa esim. järjestämällä jonkin tilan, jossa voisi olla ilmaisvuoroja tai superalennuksia vapaan kentän toimijoille? Monesti apurahoista suuri osa joudutaan käyttämään tilavuokriin ja tiloja on vähän tarjolla muutenkin.

- Miten kaupunki kommentoi vanhojen suojeltujen huviloiden päästämistä purkukuntoon kuten Pienessä Simunan saaressa sijanneen Simunan huvilan?

- Millaisessa roolissa kulttuuri on tulevassa strategiassa? Mitä ajatuksia herättää viime aikoina tulleet viestit , kuten: "Kulttuurikaupunki Savonlinna ei ota oikeasti kulttuuria tosissaan. Kulttuuria tulisi kehittää niin kuin muitakin aloja – potentiaalia olisi vaikka mihin."

Ainakin osaan saamme kuulla pian vastauksen, tervetuloa seuraamaan lähetystä täältä!

PS. Kysymyksiä otamme edelleen vastaan info@saimaailmio2026.fi