Ajankohtaista

Julkaistu 27.01.2021

Rääkkylä lähtee ensimmäisenä kuntana lisärahoituksella mukaan Saimaa-ilmiöön

"Saimaa-ilmiö mahdollistaa kulttuurin- ja taiteentekijöiden työllistymistä ja lisää elinvoimaa alueellamme."

Rääkkylän kunta on mukana 10 000 euron lisärahoituksella Saimaa-ilmiössä. Hakuun ovat sitoutuneet Itä-Suomen viisi kaupunkia: Savonlinna, Mikkeli, Joensuu, Kuopio ja Lappeenranta sekä alueen neljä maakuntaliittoa, ja näin ollen myös kaikki alueen kunnat ovat mukana haussa. Rääkkylä on kunnista ensimmäinen, joka lähtee Saimaa-ilmiöön mukaan lisärahoituksellaan.

”Rääkkylä sijaitsee keskeisesti Savonlinnan ja Joensuun välisellä Pohjoisen Saimaan osuudella ja kulttuurisestikin on hieman välimaastossa. Upeaa luontoamme ja omaleimaista taide- ja kulttuurikenttäämme on mahdollisuus tuoda esille uudella tavalla Saimaa-ilmiössä. Tämä mahdollistaa kulttuurin -ja taiteen tekijöiden työllistymistä ja lisää elinvoimaa alueella,” Rääkkylän kunnanjohtaja Yrjö Eronen kertoo.

Kaikki kunnat kutsutaan mukaan

Rääkkylän lisäksi kaikkiin Itä-Suomen kuntiin lähtee kirje, jossa kutsutaan mukaan Saimaa-ilmiön tekemiseen.

”Olemme kisassa mukana ehkäpä Euroopan kulttuuripääkaupunkihakuhistorian pienimmällä budjetilla. Perusbudjettimme on 20 miljoonaa euroa, joka koostuu tämänhetkisten kaupunkien ja maakuntien rahoituksesta. Tavoitteena on saada kasaan noin 7 miljoonan euron lisärahoitus kuntien, yritysten ja säätiöiden yhteistyöllä,” Saimaa-ilmiön hankejohtaja Sari Kaasinen toteaa.

”Asenteemme on, että pienessä on voimaa, ja me kyllä pystymme pienelläkin budjetilla saamaan aikaiseksi ilmiömäisen Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden. Budjettimme kertoo myös alueemme tarpeesta tulla nähdyksi ja kuulluksi, me ansaitsemme ja tarvitsemme tämän vuoden elinvoimamme näkökulmasta.”

Lisärahoituksella mukaan lähtevät kunnat voivat esittää oman erityisen ehdotuksensa tai toiveensa hakukirjan ohjelmasisältöön ja saada nimensä näin hakukirjaan taide- ja kulttuurisisältöön. Tällöin rahoitusosuus neuvotellaan yhdessä hankkeen koko ja toteutustapa huomioiden. Kuntien omat rahoitusosuudet voidaan jakaa vuosille 2022–2026. Rahoitus toteutuu, mikäli Saimaa-ilmiö voittaa tittelin 2.6.2021.

Tilaa uutiskirje. Saat kaikki uutiset ja tapahtumat kätevästi sähköpostiisi.