Ajankohtaista

Saimaa kaikille -kiertue Kuopiossa

Tapahtumapäivät: 30.11.-6.12.2020

Tapahtumapaikka: Kuopio

Kuopiossa Saimaa kaikille -kontti on torilla paikallisten toimijoiden esityskäytössä maanantaista perjantaihin. Keskusteluja käydään Kauppakeskus Minnan pop-up -kahvilassa. Katso tarkempi ohjelma alta!

Saimaa-ilmiön valoa hehkuva kontti rantautuu Saimaa-ilmiön viiteen keskuskaupunkiin marras—tammikuun aikana, ja Kuopioon suuntaamme 30.11. alkaen. Viikon aikana kontissa tullaan näkemään mielenkiintoisia esityksiä ja keskusteluita käydään myös Kauppakeskus Minnassa, jossa sijaitsee yksi popup-pisteemme.

Lähde mukaan — Saimaan vuosikymmen alkaa tässä ja nyt!
 

Maanantai 30.11.

Klo 13-14 - kahvilavieraana Kauppakeskus Minnassa Saimaa-ilmiön projektitiimi sekä Kanttila pop-upin toiminnasta vastaava, Minna Canth talo ry:n toiminnanjohtaja Anja Lappi-Hautamäki

Mikä on Saimaa-ilmiö? Miksi minun pitäisi kiinnostua siitä?

Kontissa Kuopion torilla klo 16.30-18.30: Konttiresidenssi: Emma Fält, Inka-Leea Haatainen ja Roberto Fusco: Shifting Sands

Tiistai 1.12.

Klo 10 - kahvilavieraana Kauppakeskus Minnassa kirjailija Jouni Tossavainen. Millainen on Kuopion alueen kulttuuriprofiili? Kulttuuritoiminnan, tapahtumien ja organisaatioiden tunnistaminen ja tunnustaminen.

Kontissa Kuopion torilla klo 9-12.00: Konttiresidenssi: Emma Fält, Inka-Leea Haatainen ja Roberto Fusco: Shifting Sands

Keskiviikko 2.12.

Kontissa Kuopion torilla klo 9.00-11.00 ja 14.00-16.00: Konttiresidenssi: Emma Fält, Inka-Leea Haatainen ja Roberto Fusco: Shifting Sands

Torstai 3.12.

klo 10 - Kahvilavieraana Kauppakeskus Minnassa  Ars Liberan toiminnanjohtaja Toni Ledentsa sekä freelance-tanssitaiteilija Anna-Maria Väisänen. Kaupunki alustana ja kulttuurihyvinvointi: Miten julkisia tiloja voitaisiin hyödyntää nykyistä paremmin kulttuuritoiminnan elävöittämisessä sekä taiteen saavutettavuudessa? Onko taide kaikille saavutettavissa? Miten saavutettavuutta voitaisiin parantaa?

Kontissa Kuopion torilla klo 10.00-12.00 Konttiresidenssi: Emma Fält, Inka-Leea Haatainen ja Roberto Fusco: Shifting Sands

Perjantai 4.12.

Klo 11 - Jutustelutuokio ravintolamestarit Oy:n toimitusjohtaja ja European Region of Gastronomy -lähettilään Eeva Mertasen kanssa. Millaista on itäsuomalainen ruokakulttuuri? Miten kulttuuri ja ruoka liittyy toisiinsa? Huom! Keskustelu striimataan Puijon torniravintolasta.

Klo 13 - Kahvilavieraana Kauppakeskus Minnassa iltapäivällä ANTI-festivaalin luova johtaja Johanna Tuukkanen. Vähemmistöryhmät, monikulttuurisuus ja osallistavuus. ANTI-festivaalin kuratoima konttiscreening - mistä siinä on kysymys?

Kontissa Kuopion torilla: ANTI-festivaalin kuratoima konttiscreening

Lauantai 5.12.

Kontissa Kuopion torilla: ANTI-festivaalin kuratoima konttiscreening

Sunnuntai 6.12.

Kontissa Kuopion torilla: ANTI-festivaalin kuratoima konttiscreening

Haastattelijoina Kauppakeskus Minnassa viikon aikana ovat: Minna Canth talo ry:n toiminnanjohtaja Anja Lappi-Hautamäki ja Saimaa-ilmiö 2026 -hankkeen aluekoordinaattori Jarkko Kääriäinen. Mukana viikon aikana ovat myös kirjailija Jouni Tossavainen sekä näyttelijä Lotta Vaattovaara.
 

Kauppakeskus Minnan 1. kerroksessa on Minna Canthin talo ry:n vuokraama tila. Tilassa on ennen ollut oikea kahvila, nyt kahviautomaatti/termarikahvi-kahvila eli Kanttila popup -kirjakahvila. Tilassa voi istuskella, lukea, tehdä töitä ja seurata keskusteluja ja ohjelmaa.
 
Kanttila pop-up -kirjakahvila toimii myös Saimaa-ilmiö 2026:n, Itä-Suomen yhteisen kulttuuripääkaupunkihakuprojektin tapaamistilana ja -paikkana Kuopiossa.

www.kanttila.fi

Tilaa uutiskirje. Saat kaikki uutiset ja tapahtumat kätevästi sähköpostiisi.