Ajankohtaista

Julkaistu 11.08.2021

Taide- ja kulttuurialan toimija – Kerro terveisesi tiede- ja kulttuuriministerille

Taide- ja kulttuurialan keskusjärjestö KULTA ryn maakuntakiertue suuntaa Varkauteen, Lappeenrantaan, Kuopioon ja Joensuuhun.

Taide- ja kulttuurialan keskusjärjestö KULTA ry kiertää Suomea tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen toimeksiannosta tulevaisuus- ja jälleenrakennustyön maakuntakiertueella. Kiertue alkoi Mikkelistä 4.8, jolloin keskustelimme kaikille avoimessa tilaisuudessa muun muassa taiteen ja kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden parantamisesta sekä taide- ja kulttuurialan rakenteiden vahvistamisesta.  

Kiertue jatkuu Saimaa-ilmiön alueella seuraavasti: 

Varkaus 18.8. 
Lappeenranta 20.8. 
Kuopio 30.8. 
Joensuu 31.8.  

Mikkelin tilaisuuden myötä sivuillamme on tällä hetkellä auki kysely eteläsavolaisille taide- ja kulttuurikentän toimijoille. 
 
Kerro Etelä-Savon kulttuurikentän tarpeista, toiveista ja hyvistä käytännöistä viimeistään 22.8.2021. tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/terveisetministerille  

Vastauksista tehdään kooste, joka lähetetään KULTA ry:lle, joka puolestaan jatkaa viestiänne ministeriöön saakka.  
 
Kyselyn ovat tehneet yhteistyössä Saimaa-ilmiö sekä Etelä-Savon maakuntaliiton koordinoima AKKU - Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hanke, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.  

Tutstu myös KULTA ry:n Kulttuurin puolesta -selvitykseen, joka tarjoaa 24 keinoa kulttuuri- ja taidealan tukemiseksi  covid-19 -pandemian jälkeen, ks. 24 keinon työkalupakki kulttuuri- ja taidealan tukemiseksi Covid19-pandemian jälkeen (kulttuurijataide.fi)  

Tilaa uutiskirje. Saat kaikki uutiset ja tapahtumat kätevästi sähköpostiisi.