Tapahtumia, tapaamisia ja työpajoja

Olemme mukana Itä-Suomen alueen tapahtumissa sekä järjestämme yleisötilaisuuksia ja työpajoja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tehdään yhdessä Saimaa-ilmiö!

Saimaa-ilmiö2026 -toimijatapaaminen Mikkelissä

Järjestämme projektijohtaja Sari Kaasisen, aluekoordinaattori Anu-Anette Varhon ja hakukirjan kirjoittaja Anne Leinosen kanssa toimijatapaamisen, jossa keskustellaan Itä-Suomen yhteisen Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeen ajankohtaisista kuulumisista ja ideoidaan seuraavaa vaihetta yhdessä toimijoiden kanssa. Meillä on käsissämme avaimet, joilla voimme muuttaa Itä-Suomen tarinan menestystarinaksi. Mitä siihen tarvitaan? Millaiseksi Sinä tekisit Saimaan ympärillä olevan ja elävän kulttuurin?

Järjestämme projektijohtaja Sari Kaasisen, aluekoordinaattori Anu-Anette Varhon ja hakukirjan kirjoittaja Anne Leinosen kanssa toimijatapaamisen, jossa keskustellaan Itä-Suomen yhteisen Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeen ajankohtaisista kuulumisista ja ideoidaan seuraavaa vaihetta yhdessä toimijoiden kanssa. Meillä on käsissämme avaimet, joilla voimme muuttaa Itä-Suomen tarinan menestystarinaksi. Mitä siihen tarvitaan? Millaiseksi Sinä tekisit Saimaan ympärillä olevan ja elävän kulttuurin? 

Haluamme tukea paikallisia ja alueellisia toimijoita ja taiteilijoita. Haluamme tuoda kulttuurin lähelle tavallisen ihmisen arkea – tehdä tavallisen ihmisen arjesta kulttuuria. Muutos lähtee yksilöstä, yhden ihmisen teoista ja sanoista. 

Tule mukaan ja auta meitä tämän yhteisen päämäärän saavuttamisessa! Tarvitsemme juuri Sinua ja Sinun arvokasta näkemystäsi siitä, millaista on elävä, toimiva itäsuomalainen taide ja kulttuuri. 

Pääset osallistumaan toimijatapaamiseen etänä alla olevasta linkistä 3.11. klo 13.15 alkaen.

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella

Liity kokoukseen napsauttamalla tätä
Toimijatapaamiseen liittyvä ennakkotehtävä

palautus 3.11. klo 10 mennessä osoitteeseen:
anu-anette.varho@savonlinna.fi

Saimaa-ilmiö2026:n kulttuuriohjelma rakentuu kolmelle pääteemalle.  Veden voimalla -, Yhdistävillä silloilla - ja Itäisellä ilolla -ohjelmakokonaisuudet avaavat väylän ilmiömäisen kulttuurin salaisuuksiin. Pääteemojen rinnalla kulkee Saimaa-arki- kokonaisuus, joka esittelee taidekokemusten ohessa pieniä elämyksiä ja merkityksellisiä kohtaamisia sekä Saimaan rannoilla asumisen erityisyyttä ja tapakulttuuria. Olemme vieraanvaraisia, ja rakastamme odottamattomia kohtaamisia.

Kerro meille Sinun Saimaa-arjestasi. Mitä erityisiä paikkoja, elämyksiä, tapahtumia tai ihmisiä siihen kuuluu? Mihin veisit vierailijan?

Savonlinna, yhdessä muun Itä-Suomen kanssa, on valittu toiselle hakukierrokselle kilpailemaan vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungin asemasta. Hanketta vetää upea maakunnallinen tiimi. Jatkamme maakunnallisen ja ylimaakunnallisen kulttuuriyhteistyön rakentamista ja hankkeen taiteellisten sisältöjen täsmentämistä Itä-Suomen toimijoiden ja asukkaiden kanssa.  Palamme innosta rakentaa yhteistä pitkäjänteistä Saimaa-ilmiötä ja tulemme näkymään ja kuulumaan eri medioissa. Konkreettisena tavoitteenamme on tehdä ilmiömäinen hanke ja jättää 23.4.2021 kansanväliselle raadille lopullinen hakukirja, joka tuo meille voiton ja Euroopan kulttuuripääkaupungin statuksen. Lopullinen valinta tehdään 2.6.2021 Helsingissä.
Lisätiedot ja yhteydenotot


A  N  U  -  A  N  E  T  T  E    V  A  R  H  O

Aluekoordinaattori, Etelä-Savo  /  Regional coordinator, South Savo

anu-anette.varho@savonlinna.fi  /  +358 50 343 8377

Mikonkatu 5, Mikkeli  /  www.saimaailmio2026.fi

  • 03.11.2020
  • Teams -kokous


<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su

03.11.2020 Saimaa-ilmiö2026 -toimijatapaaminen Mikkelissä

Järjestämme projektijohtaja Sari Kaasisen, aluekoordinaattori Anu-Anette Varhon ja hakukirjan kirjoittaja Anne Leinosen kanssa toimijatapaamisen, jossa keskustellaan Itä-Suomen yhteisen Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeen ajankohtaisista kuulumisista ja ideoidaan seuraavaa vaihetta yhdessä toimijoiden kanssa. Meillä on käsissämme avaimet, joilla voimme muuttaa Itä-Suomen tarinan menestystarinaksi. Mitä siihen tarvitaan? Millaiseksi Sinä tekisit Saimaan ympärillä olevan ja elävän kulttuurin? Lue lisää