Verkkoseminaari

Kulttuuri muutosvoimana

Miten kunnat ja kaupungit voivat hyödyntää hakua Euroopan kulttuuripääkaupungiksi? Kuinka Mänttä-Vilppula - taidekaupunki.fi - sen oikein teki?

Tervetuloa mukaan Saimaan ja Pirkanmaan alueiden yhteiseen seminaariin, jossa pohditaan, kuinka kulttuuri ja taide voivat aidosti olla alueiden muutosvoimina ja elinvoiman tuojina. Seminaari järjestetään to 7.10. klo 13-15.45.

Saimaa-ilmiö2026 ja Tampere26 eivät tulleet valituiksi Euroopan kulttuuripääkaupungeiksi tällä kertaa, mutta se ei tarkoita sitä, että tehty työ menisi hukkaan. On alueista itsestään kiinni, kuinka jo aikaansaatu osataan jatkossa hyödyntää.

Case-esimerkkinä vaikuttavaksi taidekaupungiksi muotoutunut Mänttä-Vilppula, joka haki Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2011 ja oli mukana myös tuoreessa Tampereen haussa.

Aikataulu
13.00 Avaussanat Saimaa-ilmiö2026 - projektijohtaja Sari Kaasinen
13.05 Mäntän kasvu taidekaupungiksi - valokuvaaja, Serlachius-museot
13.25 Mänttä-Vilppulan elinkeinorakenne ja kulttuuri osana sitä - Kulttuurijohtaja Antti Korkka
13.45 Euroopankulttuuripääkaupunkihaun opit ja hyödyt -  Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen
14.05 Tauko
14.25 Tampere26 - mitä seuraavaksi? Tuottaja Sipriina Ritaranta
14.45 Saimaa-ilmiö - seuraavaksi kulttuurin unelmavuodet - koordinaattori Anu-Anette Varho
15.05 Tauko
15.10 Järvi-Suomen yhteistyön mahdollisuudet (Lakeland) matkailuliiketoiminnan professori Raija Komppula Itä-Suomen yliopisto
15.20 Keskustelu: Järvi-Suomen yhteistyön mahdollisuudet: Saimaa-ilmiö <3 Tampere Region
15.45 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on tarkoitettu Pirkanmaan, Itä-Suomen maakuntien, kuntien ja kaupunkien toimijoille ja asiasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu alta mukaan ja saat Teams-linkin lähempänä sähköpostitse. Tilaisuus tallennetaan, ja tallenteen linkki lähetetään ilmoittautuneille jälkeenpäin. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu mukaan