Yrityksille

Lähde kannustamaan Saimaa-ilmiötä kohti voittoa!

Itäisen Suomen yrittäjäjärjestöt ja kauppakamarit ovat mukana Saimaa-ilmiössä, jossa haetaan Savonlinnaa ja samalla koko Saimaan aluetta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026. Saimaa-ilmiön 10-henkinen tiimi viimeistelee parhaillaan hakukirjaa, joka palautetaan 23.4. Eurooppalainen asiantuntijaraati tekee päätöksen 2.6.2021. Yksi tärkeä osa kirjan sisältöjä ovat alueen toteutusvalmius ja eri sektoreiden välinen yhteistyö eli yrityksillä on tärkeä rooli matkalla kohti Euroopan kulttuuripääkaupungin voittoa.

Hyötyjä

Euroopan kulttuuripääkaupungit ovat yksi EU:n tunnetuimmista toimista, ja niissä kulttuuri nähdään strategisena investointina koko yhteiskuntaan. Tutkitusti kulttuuripääkaupungeilla on myös suuri positiivinen kehitysvaikutus alueelle, esimerkiksi vuosi 2011 toi Turkuun ja Varsinais-Suomeen n. 260 miljoonaa euroa. Olemme suunnitelleet yhteistyössä Itä-Suomen yrittäjäjärjestöjen ja kauppakamareiden kanssa konkreettisia avauksia yhteistyöhön, jotka tarjoavat yrityksille mahdollisuuden tuotekehitykseen ja palvelumuotoiluun sekä arvopohjaiseen sponsorointiin ja näkymiseen alueemme pienissä ja suurissa tapahtumissa. Ohjelmassamme huomioidaan erityisesti lapset ja nuoret, erityisryhmät sekä seniorit.

Miten mukaan?

Kaikki yritykset pääsevät mukaan Saimaa-ilmiöön, ja pienille ja keskisuurille yrityksille erilaisista yhteistyön mahdollisuuksista tullaan tiedottamaan kevään aikana kisan edetessä. Jos yrityksesi haluaa olla mukana jossain nimenomaisessa tapahtumassa, kokonaisuudessa ja kansainvälisessä taiteilijayhteistyössä, niin olethan suoraan yhteydessä meihin. Lue lisää kevään aikatauluista.

Kutsumme kaikki alueemme yritykset kannustamaan ja kirittämään Saimaa-ilmiötä kohti voittoa:

1. Täytä alla oleva lomake ja saat pian postissa Saimaa-ilmiö-tarroja
2. Laita tarrat näkyvälle paikalle
3. Jos haluat jakaa somessa sanomaamme, voit ladata "Mukana Saimaa-ilmiössä" -somekuvat täältä & julkaisun yhteydessä halutessasi haastaa muutkin yritykset osallistumaan

Ilmoittaudu mukaan